Achter glimlach van de Sri Lankaan | Eleonore Breukel

Sri Lanka op de weg terug

Verlaten stranden, lege hotels, half afgebouwde appartementen en nieuwe geopolitieke uitdagingen in Sri Lanka.  Het effect van de terroristische aanvallen tijdens Pasen 2019 is zichtbaar. De regering zet alles op alles om de nummer 1 positie op de “Best Travel List 2019” van Lonely Planet terug te winnen.

Nieuwe wegen, 600 bruggen, water management, schone stranden en shopping malls.

Investeerders

Meer ontwikkelingsgeld gaat nu naar dit magische eiland, niet altijd vrijblijvend. Ook buitenlandse investeerders reiken een hand om Sri Lanka weer op weg te helpen, tegen welke prijs is nog onbekend.  Het boek Achter de glimlach van de Sri Lankaan geeft een goed beeld van de complexe samenleving op dit eiland van ongekende schoonheid, koperen stranden,  jungle en een uiterst gunstige geopolitiek ligging.

Een omslag van Achter de glimlach van de Sri Lankaan van Eleonore Breukel. Een boek dat met de andere kant van Sri Lanka laat kennismaken.

Review Nederlandse Bibliotheek Dienst

In korte verhalen wordt beschreven hoe het dagelijkse leven van de mensen in Sri Lanka eruit ziet. Dit beeld verschilt van dat wat de toerist van het land ziet. Veel mensen moeten strijden voor hun dagelijks bestaan. Verschillende geloven binnen het land botsen regelmatig met elkaar hetgeen tot strijd leidt.

Tradities

Oude wonden van de strijd met de Tamil Tigers zijn nog niet geheeld. Ook het verschil in sociale klasse is nog duidelijk te zien. Beheersing van het Engels bepaalt de status van de persoon. Oude tradities als het naleven van de horoscoop en het zoeken naar de juiste huwelijkskandidaat zijn belangrijk.

De strijd van de gewone mens

Buitenlandse mogendheden als China, India en de VS zijn zeer geïnteresseerd in dit eiland dat rijk is aan natuur en grondstoffen en een unieke geografische ligging heeft. Veelal om hun eigen geopolitieke doelen te dienen. De gewone mensen worden hierbij vergeten en moeten blijven strijden voor hun bestaan.

De auteur

De auteur Eleonore Breukel is Intercultural Management Consultant en beschouwt Sri Lanka als haar tweede thuis. Bevat een inhoudsopgave, voorwoord en overzicht van geraadpleegde bronnen. Interessant voor iedereen die meer wil dan de oppervlakkige buitenkant zoals de toerist die ervaart.

Meer informatie over Achter de glimlach van de Sri Lankaan.

Lees ook meer boeken over reizen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights