DE OORLOG IN OEKRAÏNE – Justus de Visser

foto van Justus de Visser schreef over de oorlog in Oekraïne

Een diepgaande verkenning van de geschiedenis

In het kloppende hart van het hedendaagse geopolitieke strijdtoneel staat een boek dat de diepten van de menselijke aard verkent en de wereldwijde machtsverhoudingen ontrafelt. Justus de Visser werpt in “Redeloos Radeloos Reddeloos” een verhelderend licht op de duistere machinaties van internationale politiek.

Met de vastberadenheid van een onderzoeksjournalist graaft De Visser diep in de geschiedenis en houdt hij een spiegel voor aan de hedendaagse wereld. Hij trekt parallellen tussen verre en nabije tijden, tussen het Rampjaar 1672 en de huidige strubbelingen in Oekraïne. Deze uitgave daagt ons uit om de lessen uit het verleden te vertalen naar het heden, om de echo’s van historische gebeurtenissen te horen in het geraas van moderne conflicten.

Een wereldwijd perspectief

Maar De Visser stopt niet bij de grenzen van Europa. Hij werpt zijn blik over de oceanen, naar de Verenigde Staten, China, India, en verder. Het Midden-Oosten krijgt speciale aandacht, een regio die vaak het epicentrum van wereldwijde spanningen vormt. Door persoonlijke schetsen van sleutelfiguren toe te voegen, brengt De Visser de abstracte krachten van de internationale politiek dichterbij, maakt hij ze tastbaar en begrijpelijk.

Een diepgaande analyse

Dit boek is geen oppervlakkige analyse die zich laat verleiden door de schijn van sociale media of de spin van propaganda. Nee, “Redeloos Radeloos Reddeloos” biedt een diepgaande verkenning van de machinaties achter de schermen van de internationale politiek. De Visser, voormalig diplomaat en een veteraan in de arena van Europese integratie en defensie, leidt ons met vaste hand door de doolhof van diplomatieke intriges en geopolitieke manoeuvres.

Toegankelijk voor iedereen

Maar dit is niet alleen een boek voor academici en politici. Het is toegankelijk voor een breed publiek, geschreven in een heldere taal die de complexiteit van de onderwerpen niet verhult, maar juist verlicht. De Visser slaagt erin om de lezer te betrekken bij de grote vraagstukken van onze tijd, om hen te laten nadenken over de wereld waarin we leven en de toekomst die we willen creëren.

Een onthullend inzicht

Redeloos Radeloos Reddeloos” is het nieuwste hoofdstuk in het indrukwekkende oeuvre van De Visser. Een oeuvre dat zich uitstrekt van “Europa-Dáárom!” tot “Corona – een loodzware kroon”. Het is een boek dat een onthullend inzicht biedt in de complexe dynamiek van onze wereld. Een uitgave die je niet onberoerd laat en dat je dwingt om na te denken over de toekomst van onze planeet.

bestellen - button
Bestel, afhalen mogelijk

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights