Jouw boek in kleine oplage drukken, lees de oplossing

Drukken in kleine oplage is de specialiteit van Boekenplan

Wil je je boek laten drukken, maar niet meteen honderden exemplaren? Kleine oplages bieden de perfecte oplossing. Het is voordelig, flexibel en snel geregeld.

Als je als auteur een boek hebt geschreven, is het natuurlijk fantastisch om dit ook echt in gedrukte vorm in handen te hebben. Het kan echter zijn dat je slechts een kleine oplage nodig hebt, bijvoorbeeld om te verkopen tijdens lezingen of om weg te geven aan vrienden en familie. In dit blog bespreken we de mogelijkheden om een boek in kleine oplage te laten drukken.

Wat zijn de voordelen?

Kleine oplages geven je de kans om te experimenteren. Je kunt verschillende omslagen of papiersoorten proberen. Dit is ideaal voor zelfpublicaties en bijzondere projecten.

Digitaal of offset

Allereerst is het belangrijk om te weten dat er verschillende manieren zijn om een boek te laten drukken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor digitaal drukwerk of voor offsetdruk. Bij digitaal drukwerk wordt het boek geprint, vergelijkbaar met het printen van een document op je eigen printer. Offsetdruk is een druktechniek waarbij gebruik wordt gemaakt van een drukplaat en inkt.

Kleine oplage laten drukken

Wanneer je een kleine oplage wilt laten drukken, is digitaal drukwerk vaak de meest geschikte optie. Bij deze druktechniek is er namelijk geen minimale oplage vereist, waardoor je ook bijvoorbeeld maar één boek kunt laten drukken. Daarnaast is digitaal drukwerk vaak voordeliger dan offsetdruk bij kleine oplages, omdat er minder voorbereidingstijd nodig is.

Binnen twee werkdagen een softcover

Je kunt bijvoorbeeld terecht bij boekenplan.nl, waar je in twee werkdagen vanaf een goedgekeurd pdf al vanaf één exemplaar een boek laat drukken. Hierbij heb je de keuze uit verschillende papiersoorten en afwerkingsmogelijkheden, zoals een harde of zachte omslag, wire-o binding of geniet. Wat voor u belangrijk kan zijn is dat bij Boekenplan je ook hardbound boeken kunt laten maken met een omvang vanaf 20 pagina’s. Het is wel belangrijk om te beseffen dat de kosten per boek hoger zullen zijn dan wanneer je een grotere oplage zou laten drukken.

Marketing en promotie

Tot slot is het nog belangrijk om te vermelden dat het drukken van een boek slechts een onderdeel is van het uitgeefproces. Om het boek vervolgens onder de aandacht te brengen van een groot publiek, is het belangrijk om bijvoorbeeld te investeren in marketing en promotie.

Kortom, wanneer je een boek wilt laten drukken in kleine oplage zijn er verschillende opties mogelijk. Digitaal drukwerk is vaak de meest geschikte optie vanwege de mogelijkheid om al vanaf één exemplaar te laten drukken en de relatief lage kosten bij kleine oplages.

Lay-out niet onbelangrijk

Voordat je echter besluit om je boek te laten drukken, is het belangrijk om stil te staan bij het formaat en de lay-out van het boek. Daarnaast is het verstandig om het boek te laten proeflezen door anderen en eventueel te laten redigeren om de kwaliteit van het boek te waarborgen.

Naast het drukken van het boek is het ook belangrijk om aandacht te besteden aan de marketing en promotie van het boek. Dit kan onder andere door het opzetten van een website of social media pagina, het versturen van persberichten en het organiseren van boekpresentaties.

Tot slot is het van belang om te beseffen dat het drukken van een boek in kleine oplage slechts een stap is in het uitgeefproces. Er zijn nog tal van andere aspecten waar je als auteur rekening mee moet houden, zoals distributie, verkoop en royalties. Door je goed te laten informeren en adviseren, kun je ervoor zorgen dat jouw boek een succes wordt en een breed publiek bereikt.

Klaar om te beginnen?

Wacht niet langer. Zet de stap en maak je droom waar. Laat je boek in kleine oplage drukken en deel je verhaal met de wereld.

Maak een afspraak voor een 15 minuten gesprek

 

 

O neem contact op

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights