Karakterstrijd | Marco Verkooijen | Bestel nu

Karakterstrijd, omslag van Marco Verkooijen

Tim’s hell van Alaska naar Mexico

Reis mee met Tim van Leeuwen op zijn reis naar Alaska die zijn revalidatie zou moeten worden nadat hij afscheid had genomen van zijn leven waarin hij zich met coke op de been hield in een wereld van deadlines en seksuele escapades.
In het begin komt hij maar moeilijk los van zijn oude gewoontes. De keuze om de aantrekkelijke Mai te vergezellen op een roadtrip van Alaska naar Mexico lijkt dan ook een makkelijke keuze.
Al snel komt Tim erachter dat Mai belangrijke informatie voor hem verzwijgt. Is zij wel wie ze zegt dat ze is? En waarom moeten ze midden in de nacht op de vlucht slaan?
Wat een droomreis had moeten worden, wordt een wilde achtervolgingstocht. Een tocht waarbij Tim noodgedwongen al zijn zekerheden moet loslaten om te kunnen overleven.

Bestel nu de spannende roman Karakterstrijd van Marco Verkooijen.
bestellen - button - Karakterstrijd

 

Boektrailer Karakterstrijd van Marco Verkooijen

 

Review Karakterstrijd

– Deniece Wildschut
Tim’s hell: van Alaska naar Mexico

Marco Verkooijen
ISBN: 978 90 8666 446 7
Mosae Libro

Ontsnapping uit een leven van coke, deadlines en seksuele escapades. Een zoektocht naar identiteit op een continent dat ooit de Noord-Amerikaanse natives toebehoorde. Zelfreflectie. Liefde. Muziek.
Dit alles inspireerde Marco Verkooijen tot het schrijven van Karakterstrijd, zijn debuut; een roman die je nog op pagina één bij de lurven grijpt om je in wervelend tempo naar het einde te jagen.

– Jezus man, wat kun je toch een lul zijn. Altijd bezig met prestige. Bezig met lust en bevrediging. Met doelen stellen. Jezelf bewijzen. Voor wie? Voor jezelf? Vraag je eerst eens af wie je bent. Tim van Leeuwen, 38 jaar. Klootzak die je bent. –

Hiermee wordt (op smakelijke wijze!) definitief de reis ingeluid waar hoofdpersoon Tim van Leeuwen duidelijk al jaren in verontrustende mate aan toe is. De toon is kenmerkend voor de mate waarin Tim in dit boek zelf aan het woord is, in gedachten veelal. Hij stelt vragen, zoekt, oordeelt en reflecteert. De setting is dan ook niet heel complex – een decor van natuurschoon en enkele personages, waarvan het voornamelijk Tim en de ‘halfbloed-indiaanse’ Mai zijn die het toneel betreden. Maar Verkooijen weet smakelijke ingrediënten zoals spanning en het universele zoeken naar jezelf samen te voegen, om een pageturner te creëren toch de diepte in reikt.

Karakters naast Tim en Mai blijven wat plat. Personage Jenny komt wel tot leven en met name bijfiguur Jordy (sublieme ICT’er die Tim in zijn race tegen de klok bijstaat) is, zij het van korte duur, een amusant personage dat Tim ook wat mannelijke bijval verleent. Dat is welkom in dit verhaal, waarin met name het op seks beluste instinct van Tim veelvuldig op de voorgrond treedt. Zijn omgang met vrouwen voert de boventoon, maar dit lijkt meer een symbool voor zijn (ogenschijnlijk) ruwe, ongetemde natuur. De vrouwpersonages bieden wat contrast.

Personage Mai is cruciaal voor het verhaal en met haar komt ook een indringend stuk geschiedenis over de Native Americans en de generatielange verschrikkingen. Mai wordt wel vanaf het begin af aan enigszins geïdealiseerd geportretteerd en haar wijze lessen doen soms gekunsteld en wat belerend aan. Maar, het biedt een welkom tegengewicht naast de instinctieve Tim die zich reeds jaren laat leiden door externe invloeden en verdovende middelen en acties.

Wat een droomreis had moeten worden, wordt een wilde achtervolgingstocht. Dat is een feit. Als lezer waan je je op dat avontuur, aan Tims zijde. En bij het dichtslaan van het boek op pagina 205 voel je je echt alsof je er even uit bent geweest. En hoe!

Wat een droomreis had moeten worden, wordt een wilde achtervolgingstocht

Karakterstrijd van Marco Verkooijen. Bestel het boek nu. Als je durft.

Een andere spannende uitgave is: Dooie dagen van Pim Hermans

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights