Een frisse blik op ontwikkelingssamenwerking | Frank Terwindt

Ziekenvervoer - Ontwikkelingssamenwerking verandert met 'De puzzel van Wajir'
Ziekenvervoer

Ontwikkelingssamenwerking ontleed

Op 12 mei 2024 wordt De Puzzel van Wajir gelanceerd. Een boek waarin Frank Terwindt zijn ervaringen in de wereld van ontwikkelingssamenwerking onder de loep neemt. Terwindt, een public health consultant met meer dan dertig jaar ervaring in Afrika en Azië. Hij werkte tot 2019 met alle niveaus van de gezondheidszorg, van eerstelijns tot mondiaal.

De complexiteit ontrafeld

Ontwikkelingssamenwerking is een domein waar velen met scepsis naar kijken. Met name de consultancy wordt bekritiseerd als niets meer dan dure woorden. Terwindt’s boeiende case stories bieden een frisse kijk en ze geven inzicht in de onvermijdelijke complexiteit van ontwikkelingssamenwerking en zijn daarmee een uitnodiging om de diepere lagen van deze samenwerking te verkennen.

Concrete voorbeelden

Voor een breed lezerspubliek maakt Frank Terwindt het abstracte concreet en brengt de dagelijkse uitdagingen tot leven met een krachtige en verhelderende pen. De auteur heeft met talloze organisaties gewerkt, van noodhulp in conflictgebieden tot de internationale strijd tegen ebola en het wereldwijde beleid tegen aids. Hij beschrijft en analyseert diverse vormen van samenwerking tussen Westerse en ontwikkelingslanden.

Waarom het ertoe doet

Dit boek biedt meer dan alleen spannende ervaringen; het maakt duidelijk dat de huidige drijfveer en aanpak van onze ontwikkelingssamenwerking een heroverweging verdient. Terwindt acht een meer oprechte en gelijkwaardige samenwerking met arme landen ook voor het rijke Westen van groot belang. Zijn rijke achtergrond geeft hem het gezag om een hoopvol perspectief te bieden voor de toekomst van dit essentiële werk.

Voor wie is dit boek?

De puzzel van Wajir is een boek voor iedereen. De schrijver neemt de lezer niet alleen mee op een ontdekkingsreis door zijn veldervaringen, maar deelt ook persoonlijke overdenkingen die het hart en het verstand zullen raken. Het is een boek dat leken, maar ook studenten en vakgenoten zal aanspreken. Het is een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in de nuances van mondiale gezondheidszorg en ontwikkelingssamenwerking.

Lees ook de review over dit boek.

Koop nu online, bijvoorbeeld bij Libris, dan kunt het boek zelfr afhalen.

 

 

 Overleg - Ontwikkelingssamenwerking verandert met 'De puzzel van Wajir'

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights