Review: De puzzel van Wajir van Frank Terwindt

Duidelijkheid over ontwikkelingssamenwerking

Frank Terwindt brengt met De puzzel van Wajir een noodzakelijk en verhelderend boek over ontwikkelingssamenwerking. Een thema waar vaak met scepsis en vooroordelen naar gekeken wordt. Met ruim dertig jaar ervaring als public health consultant in Afrika en Azië, confronteert Terwindt de lezer met de realiteit van dit werk, ver verwijderd van de clichébeelden van een bodemloze put en nutteloze consultancy.

Het boek doet een geslaagde poging om de complexe wereld van ontwikkelingssamenwerking toegankelijk te maken voor een breed publiek. Terwindt deelt verhalen en inzichten die hij gedurende zijn carrière heeft verzameld, en werpt licht op de dagelijkse uitdagingen waarmee ontwikkelingswerkers te maken hebben. Van de strijd tegen ziektes als ebola en aids tot gevoelige thema’s als vrouwenbesnijdenis en gehandicaptenzorg. De lezer krijgt ook inzicht in de minder positieve kanten van het veld, zoals corruptie en incompetentie.

Terwindt’s expertise en ervaring geven gewicht aan zijn analyses en bieden een diep inzicht in de noodzaak van doelgerichte ontwikkelingssamenwerking. Zijn carrière omvat samenwerkingen met diverse organisaties en bijdragen op meerdere niveaus binnen het gezondheidssysteem. Het boek biedt niet alleen een overzicht van problemen, maar ook van de mogelijkheden en successen binnen dit veld.

De puzzel van Wajir is een informatief en boeiend boek. Zowel de ingewijde als de nieuwkomer in het veld van ontwikkelingssamenwerking zal aanspreken. Het biedt een realistisch perspectief en stimuleert begrip en waardering voor het belangrijke werk dat in deze sector wordt verricht. Een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in een genuanceerd beeld van internationale gezondheidszorg en ontwikkelingssamenwerking.

Lees het artikel: Een frisse blik op ontwikkelingssamenwerking

Koop nu online, bijvoorbeeld bij Libris, dan kunt het boek zelfr afhalen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights